Sdružení Linka bezpečí | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Sdružení Linka bezpečí

Poslední vydané tiskové zprávy

Nedostatek financí omezuje provoz Linky bezpečí. Dovolá se jen každé třetí dítě.

Sdružení Linka bezpečí poskytuje služby krizové intervence dětem v České republice již 20 let. Toto významné výročí má však trochu hořkou příchuť. Linka bezpečí poskytuje pomoc v tíživých životních situacích. Nyní však sama prochází nelehkým obdobím. Statistiky každoročně ukazují, jak důležitá a společensky potřebná tato služba je. V loňském roce se s konzultanty Linky podařilo propojit celkem 219 941 dětí. Letošní rok však z důvodu nedostatku financí startovala s omezeným provozem. Aby se tato situace rychle zlepšila a děti se mohly dovolat včas, zakládá Linka Klub přátel Linky v bezpečí a vyhlašuje finanční sbírku.

Pomněnky vydělaly více než 340 tisíc korun

V průběhu už devátého ročníku sbírkové akce Pomněnkový (tý)den přispěli lidé na služby Sdružení Linka bezpečí částkou přesahující 340 tisíc korun. Tolik utratili za sbírkové předměty, především za ručně šitou textilní pomněnku.

Vzpomeňte si s pomněnkou na ztracené děti!

Každoročně se bez střechy nad hlavou ocitnou v České republice tisíce dětí, které utečou z domu či ústavu nebo je na ulici vyhodí jejich rodiče. Loni jich policisté evidovali skoro osm tisíc. Linka bezpečí pomáhá, aby dětí bez domova bylo co nejméně. Každý den se na ni kvůli útěku obrátí dvě děti.

Z PŘÍSPĚVKŮ LINCE BEZPEČÍ MŮŽETE MÍT DÍKY KASIČKÁM LEPŠÍ POCIT

Čtyři desítky autorských skleněných kasiček získá Sdružení Linka bezpečí od skupiny mladých novoborských sklářů. Díky programu Think Big od Nadace O2 si Petr Vojtěch, Petr Tregner, Léňa Němcová a Marek Hein vyzkoušeli přímo v praxi realizaci vlastního projektu. V úterý 21. února se na Novoměstské radnici uskuteční křest prvních pěti exemplářů. Kmotry kasiček bude kromě herečky Nikol Štíbrové ještě ředitelka SLB Darina Rössl, manažerka Nadace O2 Ivana Šatrová a generální ředitel Orea Hotels Filip Kühnel.

Den bezpečnějšího internetu: Problémy dětí s online světem přibývají

Odborníci Linky bezpečí se stále častěji setkávají s problémy, které děti a dospívající zažívají ve virtuálním prostoru, a to prostřednictvím internetu nebo mobilních telefonů. Téma světa online jako původce dětských potíží konzultanti Linky bezpečí poprvé zaznamenali v roce 2007. Tehdy se na ně s žádostí o pomoc obrátilo 25 klientů. Loni řešili na toto téma 231 telefonátů. Za uplynulých pět let jde tedy o téměř desetinásobný nárůst.

Poslední tiskové konference