Media1 Czech Republic | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Media1 Czech Republic

Poslední vydané tiskové zprávy

Vývoj cen na internetu: levnější jsou televize či parfémy, dražší mobily

Nestabilní vývoj měnových kurzů a menší zájem spotřebitelů o nakupování jsou v posledních třech měsících hlavními faktory ovlivňujícími cenu zboží na internetu. Podle aktuálního průzkumu společnosti Karsa Technologies se za poslední tři měsíce v tuzemských e-shopech podstatně zvýšila průměrná cena mobilů a notebooků, levnější jsou naopak televize či parfémy.

Affiliate programů přibývá, jejich obliba v ČR roste

Affiliate programy nabízejí v současné době zajímavé možnosti ke generování příjmů na internetu. Vlastníci webových stránek si mohou vybírat ze stovek programů, díky kterým mohou vydělávat peníze on-line. Platí se například za přivedené zákazníky či uskutečněné transakce. V České republice jsou tyto programy na vzestupu a očekává se jejich brzké rozšíření mimo tradiční segmenty trhu.

Pojišťovna Triglav přichází na trh s novou asistenční službou pro řidiče

S novou podobou asistenční služby přichází na tuzemský trh Triglav pojišťovna, a. s. Ve spolupráci s Ústředním automotoklubem ČR (ÚAMK) začala nabízet službu Triglav assistance, která se vztahuje na osobní a užitková vozidla do 3500 kg. Asistenční služba je součástí pojištění vozidel a z hlediska limitů a ceny nemá v současné době v České republice konkurenci.

Hodnota tuzemských firem klesla, kvůli krizi nejsou kupci

Opatrnější chování investorů a menší objem volného kapitálu výrazně ovlivňují tuzemský trh v oblasti prodeje a akvizice firem. Investoři začali méně utrácet, což se negativně promítlo v počtu uskutečněných transakcí, jejichž objem loni klesl oproti roku 2007 takřka o 60 %. Výrazným propadem skončil především poslední kvartál minulého roku, kdy bylo stornováno největší množství transakcí.

Vivantis dosáhl nejlepších výsledků v historii

Společnost Vivantis a.s., největší internetový prodejce v České republice co do počtu objednávek, dosáhla v loňském roce nejlepších obchodních výsledků ve své historii. Oproti roku 2007 navýšila obrat o 26 %, což odpovídá částce 412 milionů korun. Takřka o čtvrtinu vzrostl také celkový počet objednávek společnosti, jejíž e-shopy loni navštívilo téměř tři miliony unikátních návštěvníků.

Poslední tiskové konference

Pozvánka na tiskovou konferenci
25. 6. 2008 11:00 | (UCBI) Univerzitní kampus Brno - Bohunice, Kamenice 5, pavilon A3 více