XIX. ročník Debatní ligy odstartuje v Pardubicích | Tiskovky.info

XIX. ročník Debatní ligy odstartuje v Pardubicích

Praha, 15. října 2013 – Debatní sezóna bude zahájena prvním kvalifikačním turnajem již tento pátek. Od 18. do 20. října proběhne tradiční debatní klání, tentokráte v Pardubicích. Hostitelem prestižní středoškolské soutěže je Domov mládeže v Pardubicích. Turnaje se zúčastní více než 100 debatérů z celé České republiky, aby porovnaly své rétorické a argumentační schopnosti v českém či anglickém jazyce. Turnaj je podpořen z grantu Mládež v akci.

První debatní turnaj XIX. ročníku Debatní ligy odstartuje v pátek v 18.15 hodin. Během turnaje se studenti středních škol zúčastní celkem pěti debat, kde si budou moci vyslechnout argumenty svých oponentů. Na úvodu akce nebude chybět ani odborná přednáška k aktuálním tezím.

Debatéři se v týmech připravují na předem daná kontroverzní témata – debatní teze, ale také na teze nepřipravené, ve kterých se prokáže jejich schopnost spontánně reagovat a kriticky myslet. Z oficiálních témat debatéry například čeká diskuze o tom, zda by měla EU prosadit kvóty pro zastoupení žen v parlamentu nebo o kladech a záporech minimální mzdy. Celá akce je pořádána v rámci projektu Thinking and Speaking the Better World (@Better).

Občanské sdružení Asociace debatních klubů (ADK) je neziskovou organizací, jejímž cílem je zábavnou formou soutěžních debat vzdělávat mládež v České republice. ADK je zakládajícím členem mezinárodní debatní organizace IDEA (International Debate Education Association) a zároveň členem České rady dětí a mládeže. Na mezinárodním poli dlouhodobě dosahuje výjimečných úspěchů, o čemž svědčí titul mistrů světa v on-line debatování či několik vicemistrovských titulů ze zahraničních soutěží.

Vojtěch Černý
PR manažer
pr@debatovani.cz
www.debatovani.cz

Vydáno: 15. 10. 2013 14:42
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Asociace debatních klubů, o.s. (ověřený zdroj [?])
Asociace debatních klubů, o.s. zajišťuje vzdělávání středoškolských studentů poutavou formou soutěžní debaty. Sdružení organizuje Debatní ligu v českém a anglickém jazyce a zaštiťuje debatní kluby celé ČR.