V Hradci se chtějí vyhnout nesmyslné instalaci drahých měřidel | Tiskovky.info

V Hradci se chtějí vyhnout nesmyslné instalaci drahých měřidel

Hradec Králové – Odběratelům v Hradci Králové hrozí, že v příštích letech výrazně stoupne cena teplé vody. Důvodem je instalace nového drahého měřícího zařízení na patách domů, které od září příštího roku ukládá nový energetický zákon. Tepelné hospodářství v Hradci Králové považuje tento krok pouze za výsledek lobbingu výrobců měřících zařízení, proti kterému opakovaně vystoupilo i celorepublikové teplárenské sdružení.

„Považuji za naprosto zbytečné ke stávajícím vodoměrům instalovat další zařízení, které nesmyslně zdvojí současné měření, a tím vytahuje poměrně vysoké peníze z kapes našich odběratelů. Proto se chceme s našimi odběrateli dohodnout na zachování stávajícího způsobu měření odběru teplé vody,“ vysvětluje ředitel Tepelného hospodářství Hradec Králové Jiří Seidler. Pokud se totiž odběratelé domluví a podepíší dohodu, nová povinnost spojená s finanční investicí vyplývající ze zákona se jich netýká.

Odběratele přijde nové zařízení na desítky tisíc

Tepelné hospodářství Hradec Králové se už spojilo s Teplárenským sdružením ČR a ostatními teplárenskými společnostmi, se kterými se snaží toto nesmyslné opatření zvrátit. To je podle nich pouze výsledkem nátlaku výrobců měřících zařízení a bude znamenat pouze dodatečné náklady, na které v příštích letech doplatí odběratelé.

„Náklady na instalaci nového zařízení se pohybují řádově v desítkách tisíc korun. Opatření si totiž vynucuje úpravy stávajících rozvodů vody, které zaplatí odběratelé v příštích letech ve zvýšených poplatcích za vodu,“ dodává náměstek Tepelného hospodářství Pavel Horák. Tepelné hospodářství proto připravilo informační brožuru, která popisuje celou problematiku a dává zákazníkům možnost vybrat si ze dvou variant.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 14. 7. 2010 11:49
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy.