V areálu IKEA Brno zhasly světla v rámci celosvětové akce Hodina Země | Tiskovky.info

V areálu IKEA Brno zhasly světla v rámci celosvětové akce Hodina Země

Brněnská IKEA se připojla k miliardě lidí po celém světě a podpořila Hodinu Země. V sobotu 26. března 2010 ve 20.30 zhasly na jednu hodinu světla v areálu obchodního domu. V rámci akce, jejímž cílem je přispět k ochraně klimatu, je navíc připraven celodenní program pro děti i dospělé. Návštěvníci IKEA Brno mohli využít i poradnu Ekologického institutu Veronica.

Společnost IKEA Brno a AVION shopping park se již podruhé zapojila do světové akce Hodina Země, přispěli tím k ochraně životního prostředí a úsporám energie. V sobotu večer tak byly zhasnuty loga společnosti a reklamní bannery. Do tmy se ponořily také prostory obchodního domu. Jednalo se o nejrozsáhlejší ekologickou událost s podporou široké veřejnosti, kterou pořádá mezinárodní ochranářská organizace WWF.

„Světla budou zhasnuta v celé nákupní zóně s výjimkou vybraných úseků, které musí zůstat osvětleny kvůli bezpečnosti. Prodej totiž nebude zastaven, zákazníci si tak budou moci vychutnat netradiční atmosféru nákupu v potemnělých prostorách,“ uvedla Dagmar Juřičková, marketingová manažerka IKEA Brno. „Do této akce jsme se poprvé zapojili již v loňském roce. Vnímáme ji jako jedinečnou příležitost, jak upozornit na klimatické problémy. Trvalá udržitelnost je totiž nedílnou součástí politiky naší společnosti a dlouhodobě se snažíme popularizovat ochranu životního prostředí, “ dodala Juřičková.

V areálu brněnské IKEA po celou sobotu probíhal doprovodný program s aktivitami zaměřenými na ochranu klimatu. Každý tak měl možnost změřit svou uhlíkovou stopu a tím zjistit, jakou mírou přispívá ke globálnímu oteplování. Pro děti byl zase připraven zábavný kvíz. Zájemci mohli navíc pokládat specifické otázky v rámci klimatologické poradny. Veškeré aktivity probíhaly pod záštitou Ekologického institutu Veronica, který má na starost organizaci akce Hodina Země v České republice.

„Hodina Země poukazuje na skutečnost, že změna klimatu patří k nejdůležitějším problémům současnosti. Města, firmy i lidé mají mnoho možností, jak se zapojit do ochrany klimatu vlastní činností a Hodina Země je prvním důležitým krokem na této cestě,“ podotkl Jan Labohý z Ekologického institutu Veronica.

Petr Lesenský
pr@lesensky.cz
+420774743800

Vydáno: 31. 3. 2011 8:49
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Petr Lesenský (ověřený zdroj [?])
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.