Tech Data obsadila 105. místo na žebříčku FORTUNE 500 | Tiskovky.info

Tech Data obsadila 105. místo na žebříčku FORTUNE 500

Společnost Tech Data oznámila, že dosáhla svého historicky nejlepšího umístění v rámci prestižního žebříčku FORTUNE 500, který každoročně zveřejňuje významný ekonomický časopis Fortune. Jedná se o žebříček 500 největších amerických společností, jejichž pořadí závisí na hospodářských výsledcích dosažených v předchozím fiskálním roce. Tech Data se s tržbami 23,4 mld. amerických dolarů umístila na 105. místě, což znamená postup o 4 příčky vzhůru oproti loňské pozici. Tech Data se v přehledu 500 největších společností objevuje nepřetržitě již 13 let.

V České republice a na Slovensku je Tech Data reprezentována společností Tech Data Distribution, která k hospodářskému výsledku celé korporace v posledním fiskálním roce přispěla částkou 6,5 mld. Kč. „V Tech Data pobočkách i centrálním týmu samotném probíhá řada iniciativ, které jsou založeny na principech inovace, diversifikace a exekuce a které jednoznačně směřují ke zlepšení naší produktivity a generování růstu. Mám velkou radost, že úsilí přináší výsledky již nyní a že jdeme správným směrem. Z pohledu inovací jsme například pro naše obchodní partnery v České republice a na Slovensku uvedli řadu vylepšení funkčností našeho webového portálu e-Touch, přes který s námi obchodují tisíce prodejců ICT technologií a přes který k nám odchází více než 7 z 10 objednávek“, řekl Ondřej Pavlík, ředitel Tech Data Distribution.

Michaela Winklerová
Public Relations
winklerova@aetna.cz

Vydáno: 23. 4. 2008 13:09