TDP a TPQ – nové přesné a rychlé vestavné ventily | Tiskovky.info

TDP a TPQ – nové přesné a rychlé vestavné ventily

Společnost Parker Hannifin uvedla na trh novou generaci rychlých proporcionálních ventilů pro řízení průtoku, vybavených integrovanou elektronikou pro uzavřené regulační obvody.

Nové ventily TDP a TPQ jsou další generací vysoce úspěšných řad Parker TDA a TDL, které si získaly v průběhu mnoha let své příznivce napříč celým spektrem průmyslových aplikací. Tyto nové 2/2 cestné (TDP) a 3/2 cestné (TPQ) proporcionální škrtící ventily jsou určeny pro nasazení v aplikacích, kde je nutné přesně regulovat vysoký průtok a to při velmi rychlé reakční době.
Typické použití nacházejí při lití vstřikováním, vstřikování plastických hmot do forem a v hydraulických lisech. Ventily jsou vhodné pro směrovou, rychlostní, polohovou, silovou a tlakovou regulaci a jsou vybaveny funkcí bezpečnostního uzavření pro případ výpadku energie.

Ventily TDP a TPQ se vyznačují dvoustupňovou konstrukcí se snímáním polohy šoupátka a nabízí vynikající citlivost, přesnost a dynamiku. Kombinují přednosti vestavných ventilů s unikátní technologií pro pohon kmitací cívkou Parker VCD® (Parker Voice Coil Drive). S tím spojený ventil DFplus® zajišťuje vynikající úroveň řízení s vysokou dynamikou hlavního stupně vestavných ventilů TDP a TPQ. Nové ventily TDP i TPQ se vyznačují velmi robustní konstrukcí a dynamikou vhodnou i pro ty nejnáročnější aplikace.

Ventil TDP reguluje oba směry průtoku - z A do B i z B do A. Dosahuje velmi rychlých reakčních časů, od 15 ms (NG32) až do 32 ms (NG100), s přesností nastavení 0,5 % nominálního průtoku. Maximální průtok při delta p = 10 bar je 9500 l/min (NG100).
Ventil TPQ reguluje také dva směry průtoku - z P do A a z A do T. Je také k dispozici s nulovým a pozitivním překrytím, které rovněž nabízí velmi rychlé reakční časy, od 15 ms (NG32) až do 26 ms (NG80), s přesností nastavení 0,5 % nominálního regulovaného průtoku.

K hlavním výhodám nových ventilům Parker TDP a TPQ patří:
- vyšší účinnost: zkrácení pracovních cyklů
- zvýšená kvalita: nejvyšší citlivost a přesnost
- minimální prostoje: robustní, osvědčená konstrukce ventilu

Více informací o ventilech TDP a TPQ a technologii VCD® získáte na: www.parker.com/euro_hcd nebo u vašeho místního zástupce společnosti Parker.

Marek Hadra
Public Relations
hadra@aetna.cz

Vydáno: 30. 10. 2008 13:22