Studentská půjčka | Tiskovky.info

Studentská půjčka

I studenti potřebují peníze na své výdaje a někdy se svými finančními prostředky nevystačí. Jsou k dispozici studentské půjčky, které je možné rozdělit do několika skupin. Jsou nabídnuty státní studentské půjčky, kontokorentní půjčky, spotřebitelské úvěry na studium a poslední kategorii tvoří nebankovní studentské půjčky.

Spekuluje se o tom, že by měly být zavedeny takzvané státní studentské půjčky, které by měly posloužit k financování nákladů, které jsou spojené se studiem na vysoké škole. Tyto půjčky by pak byly splaceny až po vystudování vysoké školy. Je však pouze otázkou, zda vláda tyto půjčky schválí či nikoliv.

Dnes nabízí bankovní studentské půjčky celá řada bankovních institucí. Jedná se o studentský kontokorentní úvěr či spotřebitelský úvěr na studium. Každá banka poskytuje studentům studentské konto, které disponuje hned několika výhodami. Je omezeno od několika poplatků, a proto studenti využívají těchto služeb. Neplatí vysoké poplatky za vedení účtu a také neplatí za vybrání peněz z bankomatu a podobně. Ke každému studentskému účtu se váže také kontokorentní úvěr, který je potřeba si v bance vyřídit. Je poskytován studentům od 18 let. Studenti si tak zajistí získání hotovosti ihned, ale nevýhodou je, že mohou čerpat do výše maximálně deset až dvacet tisíc. K dispozici je také spotřebitelský úvěr na studium, kdy jsou půjčky poskytnuty až do výše 500 tisíc, ale je potřeba ručitel a doložení účelu použití.

Existují však i nebankovní studentské půjčky, které jsou studentům nabízeny. Nebankovní společnosti nabízí lehčí získání půjčky, jak je tomu již známo i u klasických půjček. Bohužel tento typ půjček s sebou nese vyšší riziko a také vyšší sankce. Je tedy si potřeba rozmyslet, kterou studentskou půjčku využít. Již nemusíte mít nedostatek finanční hotovosti.

Vydáno: 4. 4. 2011 8:16
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Gravegame – vtipné sms (ověřený zdroj [?])