STROMEČEK SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ - předání dárků | Tiskovky.info

STROMEČEK SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ - předání dárků

Charitativní akce Stromeček splněných přání naplnila očekávání a přinesla radost do Domova pro matky s dětmi v Hradci Králové na Pouchově. Na štědrý večer tak budou obdarovány i děti, ke kterým osud nebyl příliš laskavý. Dárky, finanční dar i velkoplošná televize byly předány 19. prosince v 10.00 hodin za přítomnosti médií a partnerů akce.

3. ročník charitativní akce Stromeček splněných přání byl zahájen 14. prosince v 15 hodin v OC Atrium za účasti partnerů akce, zástupců Domova pro matky s dětmi a primátora Hradce Králové, který projekt osobně podpořil. V neděli 18. prosince byla akce slavnostně ukončena s konstatováním, že její cíl byl naplněn. Krátkého kulturního programu se stejně tak, jako při jeho zahájení, ujaly děti ze ZUŠ Střezina. Vánoční řeč a poděkování všem lidem, kteří tuto sbírku podpořili, pronesla náměstkyně primátora města, Ing. Aneta Maclová. Jako bývalá ředitelka Oblastní charity má velké srdce a zkušenosti s pomocí potřebným. Projekt měl jasný a transparentní záměr, zajistit dětem konkrétní individuální vánoční dárek. Životní příběhy dětí a jejich konkrétní přání byla tradičně umístěna na kartách a na internetu. Díky občanům města a dalším příchozím, byla všechna dětská přání i pro letošní vánoční svátky splněna. Většina malých klientů, dětí žijících v tomto zařízení, zažila krutosti a hrubosti, pro které musely odejít ze svých domovů a vyhledat dočasné zázemí. Stromeček splněných přání pomohl Domovu pro matky s dětmi pořídit dárky, které si jejich rodiče nemohou dovolit. Pro rok 2011 se podnikatelům podařilo zajistit také finanční dar, který bude věnován azylovému domu s cílem uspořádání výletu na hory. „Dětem žijícím v tomto zařízení chybějí především zážitky a mnohé z nich na horách nikdy nebyly“, dodala k poděkování Zdeňka Koutníková, ředitelka Domova pro matky s dětmi. Dárky byly předány oficiálně, s cílem co nejvyšší míry transparentnosti, 19. prosince v 10.00 hodin za účasti partnerů akce a médií. Český klub podnikatelů se stal patronem Domova pro matky s dětmi ihned od začátku svého vzniku především proto, že na děti z tohoto zařízení se dosud zapomínalo, nebo o nich veřejnost vůbec nevěděla. Posláním zařízení, které provozuje Oblastní charita, je pomáhat matkám nebo otcům s dětmi v nepříznivé životní situaci, zajistit jim dočasné bezpečné zázemí pro nabrání sil do další etapy jejich životů.

Bohdana Kašparová
jednatelka
bohdana@service4b.cz
www.ceskyklub.cz