Senior Park staví nové byty v Sokolči | Tiskovky.info

Senior Park staví nové byty v Sokolči

Praha (22. prosince 2010) – Akciová společnost Senior Park, která buduje a provozuje v České republice síť bytových komplexů pro seniory, zahájila výstavbu dalších jedenácti bytů v Senior Parku ve východočeské Sokolči u Poděbrad. Projekt v hodnotě cca 10 milionů korun bude dokončen v květnu 2011.

Projekt výstavby je ojedinělý tím, že se poprvé do projektu zapojuje soukromý investor, který bude celou stavbu stoprocentně financovat. Senior Park zde bude vykonávat roli správce. „Jsme velmi rádi, že už se nemusíme spoléhat na banky, investoři již začínají přicházet na výhody této velmi zajímavé investice a začínají s námi jednat i o dlouhodobější spolupráci,“ říká Jaroslav Plesník, zakladatel společnosti Senior Park a.s.

Senioři si již nyní mohou vybírat z nabídky čtyř bytů 1+kk a sedmi bytů 2+kk, přičemž každý z bytů bude mít svou předzahrádku od 20 m2 do 70 m2. Nájemné v nových bytech se bude pohybovat ve stejné výši jako ve stávajících bytech v přilehlém areálu Senior Parku, který zde funguje již rok. Senioři tak budou platit od 4 140 do 8 280 Kč za měsíc.

“Jelikož je o projekt Senior Parku stále větší zájem, plánujeme rozšíření i dalších již fungujících Senior Parků. Například v Luštěnicích u Mladé Boleslavi jsou všechny byty obsazeny a musíme odmítat nové klienty. Proto jsme se rozhodli, rozšířit kapacitu i zdejšího Senior Parku,“ dodal Plesník.
V příštím roce Jaroslav Plesník plánuje postavit další Senior Park na Ostravsku. Zde chce vystavět základní atriový projekt, tak i řadové domky najednou.

Informace pro média:
Senior Park a.s. založil v roce 2009 Jaroslav Plesník s cílem vybudovat v České republice síť bytových komplexů pro seniory a hendikepované občany. V současnosti společnost provozuje penzion v Luštěnicích u Mladé Boleslavi a v Sokolči u Poděbrad, výstavba třetího areálu v Hrádku nad Nisou bude dokončena na jaře 2011. Další objekty plánuje společnost vystavět po celé České republice, v nejbližší době ve středních Čechách a v Ostravě-Rychvaldě a Havířově-Šumbarku, kde již vlastní pozemky pro tento účel.

Jana Chalupová
jana.chalupova@stance.cz

Vydáno: 22. 12. 2010 10:07
Kategorie: Reality