Přehled o peněžních prostředcích v SAP ERP | Tiskovky.info

Přehled o peněžních prostředcích v SAP ERP

Japonská společnost Steel Center Europe, s.r.o. má přehled o finančních prostředcích díky nasazení informačního systému SAP od plzeňského implementátora firmy AIMTEC a.s. Nejvýznamnějšími dosaženými přínosy z projektu jsou podpora finančního řízení jak pro české účetnictví, tak pro IFRS, zpracování účetnictví, příprava údajů pro reporting a účtování v duální měně.

Plzeň, 7.12.2009 - Steel Center Europe, s.r.o. v Humpolci představuje joint venture dvou japonských investorů - Sumitomo Corporation a Toyota Tsusho Corporation. Výrobním programem je příprava ocelových plechů k výrobě karoserií pro automobilový průmysl. Ve výrobní hale jsou instalovány 3 výrobní linky - podélně dělící linka, příčně dělící linka a nástřihový lis. Mezi hlavní zákazníky patří Futaba, TRCZ, Toyoda Gosei , Daikin Industries nebo MATADOR Automotive.
SAP ERP – systém pro mezinárodní společnosti
Ve výběrovém řízení na informační systém uspěla nejlépe společnost Aimtec, která dodává ERP SAP Business All-in-One. Tento systém je uznávaný mezi internacionálními společnostmi, protože podporuje mezinárodní účetní standardy (IFRS). Systém byl nasazen v oblastech Finance, Controlling, Majetek, Sklad, Nákup a příprava plánování nákupu. Zkušený dodavatel, firma Aimtec, je také schopen integrovat SAP na různé systémy. Steel Center Europe požadoval sjednotit finanční modul s produktivním systémem SCAMS v oblasti řízení výroby.
Benefity implementace
Hlavními přínosy nasazení finančních a majetkových oblastí v systému SAP ERP jsou podpora elektronické komunikace s bankami a sledování nákladovosti zakázek (controlling), nahrazení stávající časově náročné ruční práce automatickými reporty a podpora účtování a vykazování v duální měně CZK/EUR v závislosti na aktuálním kurzu. Princip tzv. duální měny spočívá v tom, že společnost používá 2 hlavní knihy, jednu pro české účetnictví, druhou pro účetnictví podléhající mezinárodním standardům IFRS. Základní měnou IFRS knihy je EUR, proto je toto účetnictví „očištěno“ od kurzových rozdílů EURových operací a hospodářský výsledek se tedy značně liší od výsledku účetnictví českého.
Projekt běžel od května do října 2009. Ostrý provoz byl úspěšně zahájen 1. října.

Petra Troblová
marketing manager
petra.troblova@aimtec.cz

Vydáno: 7. 12. 2009 15:12
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: AIMTEC a.s. (NEověřený zdroj [?])
Aimtec je dodavatelem konzultačních a softwarových služeb pro výrobní, logistické a obchodně-distribuční organizace v oblasti informačních technologií, systémové integrace, procesního zlepšování a podnikového poradenství. Předmětem realizovaných řešení společnosti Aimtec jsou projekty v oblasti zavádění systémů pro řízení podnikových procesů (finance, výroba, logistika) a elektronické komunikace u domácích i nadnárodních klientů na evropském trhu. Aimtec je obchodním partnerem SAP, IBM a Microsoft Gold Certified Partner. Je také držitelem certifikátu řízení jakosti ISO 9001:2000. Více informací naleznete na www.aimtec.cz.