Novinky v Jižním Tyrolsku na zimní sezonu 2010/2011 | Tiskovky.info

Novinky v Jižním Tyrolsku na zimní sezonu 2010/2011

Co vás v Jižním Tyrolsku čeká nového a zajímavého v zimě? Dozvíte se v tomto přehledu novinek a zajímavostí.

Nové hotely v Jižním Tyrolsku
***** Alpina Dolomites se nachází na Seiser Almu/Alpe di Siusi uprostřed nádherných Dolomit. Základní filozofií hotelu je těsné spojení s přírodou založené na její ochraně a absolutním respektu k ní. V kruhové budově, sestávající se ze tří vzájemně propojených částí a postavené s plným respektem k přírodě a s minimální spotřebou energie, si mohou hosté vybrat z 56 pokojů a suit s fantastickým výhledem na největší evropskou louku. Hotel je postaven z přírodních materiálů, kamene a dřeva, a umístěn tak, aby ladil s okolní krajinou. Více informací o hotelu najdete na www.alpina-dolomites.com.

**** Chalet Tianes leží na příjemně klidném místě ve vesničce Kastelruth/Castelrotto v oblasti Seiser Alm uprostřed nádherné přírody. Dovolená v tomto rodinném hotelu bude plná relaxace, ale nabídnou vám tu i spoustu zimních aktivit. Nudit se tu rozhodně nebudete. Více o hotelu na www.hotel-tianes.com.

**** Chalet Gerard je nově otevřený hotel ve vesničce Wolkenstein/Selva Gardena v údolí Gröden/Val Gardena. Najdete tu vše, co by nemělo chybět na pohodové dovolené – krásné pokoje, wellness, restauraci s jihotyrolskými delikatesami, parkoviště i dětský koutek. Ceny za osobu s polopenzí začínají na 83 € na noc. Více informací na www.chalet-gerard.com.

*** Smart Hotel Saslong se otevře hostům 4.prosince 2010 ve vesničce St.Christina v údolí Val Gardena. Méně je více – to je filozofie tohoto hotelu. Jde sice o levnější hotel, ale poskytuje služby na úrovni. Hotel je vybaven komfortně a stylově, kde vás jistě osloví italský design a jihotyrolská pohostinnost. Ceny ubytování začínají již na 29 €. Více informací o hotelu na www.saslong.eu.

Dolomiti Superski a Meran 2000
Děti do 8 let mají po celou zimní sezonu lyžování v síti Dolomiti Superski zdarma, děti od 8 do 16 let si zalyžují s 30 % slevou na skipas. Tyto podmínky platí v případě zakoupení skipasu jedním z rodičů, dítě pak získá skipas stejné délky zdarma nebo se slevou.

Po lyžování je naprosto ideální variantou si odpočinout v bazénu nebo při masáži. Výhodnou nabídku kombinace lyžování a wellness nabízí lyžařská oblast Meran 2000. Permanentku Spa & Ski lze koupit v lyžařském středisku Meran 2000 nebo v lázeňském komplexu Therme Meran a zahrnuje jednodenní lyžování v Meran 2000, jízdu na bobu a vstup na 3 hodiny do komplexu Therme Meran. Cena je 45 € pro dospělého v období od 5. prosince 2010 do 5. dubna 2011. Více informací na www.meran2000.com.

Lyžařská škola s výukou v češtině
Od letošní zimní sezony nabízí lyžařská škola Skischule Schlern 3000 výuku v českém jazyce. Vaše děti tak můžete svěřit do rukou lyžařských instruktorů, kterým budou rozumět. Více informací na www.skischule-schlern3000.com.

Kosmetika z ledovce Schnalstal
Minerály získané z ledovce Schnalstal/Val Senales, kde byla v roce 1991 objevena slavná mumie Ötziho, slouží jako základ pro novou řadu kosmetických výrobků zvanou Glacisse. Její autor Paul Grüner z horské chaty Schöne Aussicht/Bella Vista si při výletu na ledovec povšiml velmi jemného písku. Následný rozbor ukázal, že obsahuje svor. Kosmetická řada zahrnuje 8 produktů, mezi nimiž je tonizující tělové mléko a hydratační minerální voda ve spreji, posiluje imunitní systém pleti a hydratuje. S kosmetikou přichází na trh firma Cluster Alpine Wellbeing. Více informací na www.glacisse.it.

Výhodné lyžařské nabídky
Zvýhodněnou nabídku na úvod lyžařské sezony DolomitiSuperskiPremiere můžete využít od 27. listopadu do 23. prosince 2010 v síti Dolomiti Superski. V případě, že přijedete na 4 dny, zaplatíte pouze 3. Když si rezervujete 8 dní, získáte 2 dny ubytování a lyžování zdarma. Nabídka střediska Kronplatz – First Snow – vám také ušetří jeden den. Přijedete na 8 dní, ale zaplatíte pouze 6. Obě nabídky platí ve vybraných hotelech v termínu od 27. listopadu do 23. prosince, pokud si v nich zakoupíte i skipas. Na dny lyžování zdarma obdržíte v hotelu voucher. Bližší informace najdete na www.dolomitisuperski.com a www.kronplatz.com.

Martina Vepřková
Zastoupení Jižního Tyrolska v ČR
martina@trimedar.cz

Vydáno: 14. 10. 2010 10:19