Nejoblíbenější nízkonákladová aerolinka? Ryanair! | Tiskovky.info

Nejoblíbenější nízkonákladová aerolinka? Ryanair!

Anketa, provedená portálem akcniletenky.cz, prokázala, že nejoblíbenějším nízkonákladovým přepravcem je irská aerolinka Ryanair.

Jak prokázala anketa internetového deníku akcniletenky.cz, téměř dvě pětiny Čechů označuje společnost Ryanair jako svou nejoblíbenější nízkonákladovou aerolinku. Anketa tak mimo jiné nepřímo potvrdila, že cena, klíčový element obchodních strategií aerolinky Ryanair, je pro české cestující důležitým faktorem při rozhodování o koupi.

Na otázku: „Která nízkonákladová společnost je vaše nejoblíbenější?“ odpovědělo dohromady 37 % respondentů, že jejich nejpopulárnější leteckou společností je nízkonákladový přepravce Ryanair. Celkem 25 % účastníků ankety zvolilo jako svoji nejoblíbenější aerolinku společnost WizzAir, těsně následovanou aerolinkou easyJet s celými 21 %. 10 % respondentů označilo jako svoji oblíbenou aerolinku společnost Smart Wings, pouhých 7 % účastníků ankety by za oblíbenou nízkonákladovou aerolinku zvolilo jinou než jednu z výše jmenovaných.

K oblíbenosti jednotlivých nízkonákladových přepravců se vyjádřila také šéfredaktorka portálu akcniletenky.cz Ada Petrová: „Prvenství Ryanairu v anketě o nejoblíbenějšího nízkonákladového přepravce mě takřka nepřekvapuje. Ryanair je schopný nabídnout velice lákavé ceny svých produktů, tedy letenek, prakticky po celé Evropě. Poměrně nedávno, v období po útlumu leteckého provozu z důvodu výbuchu islandské sopky Eyjafjallajökull, cena letenek u této aerolinky začínala na neuvěřitelných 3 eur za letenku. Musím ovšem podotknout, že co se cen letenek týče, je aerolinka WizzAir zdravou a silnou konkurencí Ryanairu.“

Portál Akční letenky:
Akční letenky se věnují shromažďování nejnovějších informací o levných letenkách, o změnách v letecké dopravě a obecně o zprávách z letecké oblasti. Můžete se zde například dozvědět, které letenky jsou aktuálně v akci, které nové linky aerolinek budete moci využívat či informace o aktualizaci letových řádů.

Petra Vaškových
project manager
info@twobits.cz

Vydáno: 7. 10. 2010 16:48
Kategorie: Cestování
Název zdroje: twobits s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Společnost two bits s.r.o. se zabývá vytvářením a provozem českých i zahraničních internetových portálů.
Bližší informace o aktivitách společnosti naleznete na internetových stránkách www.twobits.cz.