Moravský Krumlov bude na sklonku léta bruslit | Tiskovky.info

Moravský Krumlov bude na sklonku léta bruslit

V Jihomoravském kraji se už od poloviny září bruslí. Lední show Mistři na ledě objíždí se svým čtyřicetiminutovým vystoupením na umělém ledě třináct měst v kraji, aby podpořila neziskové organizace v jejich záslužné práci.

„Krasobruslařské jízdy jsou krásným zážitkem, ale stačí málo a závodník se ocitá dole. Stejně je tomu tak i v životě každého z nás,“ říká předseda Sdružení Podané ruce Jindřich Vobořil, který v rámci projektu bojuje nejen za lepší finanční podmínky pro neziskové organizace, ale i o vylepšení jejich image. „Stejně jako organizace, které poskytují veřejně prospěšné služby, patří také krasobruslení mezi nedoceněné sporty,“ myslí si Vobořil.

V rámci sportovního vystoupení se na ledě vystřídá bezmála čtyřicet účinkujících, mezi nimiž je i několik krasobruslařských mistrů České republiky. Po nich může na ledové umělé ploše ještě čtyři hodiny bruslit kdokoliv z diváků. Kapacita kluziště je třicet osob, proto jsou na led bruslaři pouštěni postupně.
První čtyři krasobruslařská vystoupení v Tišnově, Slavkově, Znojmě a Vyškově provázela i přes nepřízeň počasí početná divácká a bruslařská veřejnost. O nadcházejícím víkendu proběhnou na Jižní Moravě další tři akce v Blansku, Moravském Krumlově a v Židlochovicích.

Krasobruslařská show se koná za podpory Milana Venclíka, náměstka hejtmana Jihomoravského kraje, který nad celou show převzal záštitu a dlouhodobě se problematice neziskových organizací věnuje.

Adam Dušek
dusek@commservis.com

Vydáno: 26. 9. 2008 13:15
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Lední krasobruslařská show Mistři na ledě (ověřený zdroj [?])
Mistři na ledě především vedle propagace sportu pro širokou veřejnost připomínají, že jsou mezi námi lidé, kteří se bez dlouhodobé podpory neobejdou.