Křest knihy Máme dítě s handicapem | Tiskovky.info

Křest knihy Máme dítě s handicapem

Nakladatelství Portál Vás srdečně zve na slavnostní křest knihy Ivany Fitznerové Máme dítě s handicapem. Uskuteční se 8. června v 17 hod. v kavárně Carpe Diem v Praze 3. Kmotrou knihy se stane Táňa Fischerová, o hudební doprovod se postará Návrat koncovky.

Kniha vychází z vlastní zkušenosti autorky, maminky dnes už pětileté handicapované dcery Karolínky. Kromě vlastního příběhu v knize nabízí možnou cestu k přijetí dítěte s handicapem a způsoby, jak může rodič pomoci sám sobě, aby měl dost sil překonat počáteční zklamání a bezmoc. Dotýká se také problémů hledání adekvátní péče, komunikace s lékaři a v neposlední řadě těžkostí, které kvůli handicapu vlastního dítěte nutně nastávají ve vztahu k blízkým i v manželství, případně v partnerském vztahu.

Autorce se podařilo podat téma opravdu netradičně: napsala pravdivý příběh, který se může zdát smutný a beznadějný, ale skutečnost je zcela jiná: „Snažím se…, aby se náš základní životní pocit přesunul od ´dítě s handicapem je nezvládnutelný úkol a smutná věc´k ´dítě s handicapem je pro nás výzva, životní úkol, ne snadný, ale takový, který si můžeme báječně užívat´. I díky tomu, že nejsme všichni stejní, je náš život bohatší a barevnější.“ Autorka ve své knize dokazuje, že je to možné, a přináší tak inspiraci a povzbuzení mnoha dalším lidem v podobné situaci.

Mimořádně praktická a přínosná kniha osloví především rodiče dětí s handicapem. Cenné podněty v ní ale najdou i zástupci pomáhajících profesí, kteří pracují s rodiči handicapovaných dětí (poradenští psychologové, lékaři, zdravotníci ad.) a též učitelé dětí s postižením.

O autorce:
PhDr. Ivana Fitznerová vystudovala Pedagogickou fakultu UK a Konzervatoř Jaroslava Ježka. Pracovala jako lektorka francouzského jazyka, korektorka a redaktorka, v současné době je na rodičovské dovolené.

Jitka Pourová
vedoucí marketingu
pourova@portal.cz

Vydáno: 4. 6. 2010 14:13
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Portál, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Knižní a časopisecké nakladatelství. Vydává odbornou literaturu (obory: psychologie, pedagogika, sociální práce, politologie, média, antropologie ad.), populárně naučné knihy, beletrii, rozhovory, dětskou literaturu, rádce pro rodiče aj. Vydává rovněž čtyři časopisy - měsíčníky Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3-8. Pořádá semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.