Krajské zdravotnictví se modernizuje. Přibudou i nové sanitky | Tiskovky.info

Krajské zdravotnictví se modernizuje. Přibudou i nové sanitky

Hradec Králové – V Královéhradeckém kraji přibude šestnáct sanitních vozidel určené pro zdravotnickou záchrannou službu. Jednal o tom zdravotní výbor kraje. Dále se zabýval novými investicemi ve zdravotnictví s výhledem na příští rok.

„V rámci pokračující modernizace techniky jsme doporučili ke schválení nákup šestnácti sanitních vozidel pro zdravotnickou záchrannou službu Královéhradeckého kraje,“ oznámil předseda zdravotního výboru Jiří Veselý (KDU-ČSL).
Investiční záměry byly hlavním bodem jednání výboru. Demolice bývalého sirotčince v náchodské nemocnici je jednou z podmínek další výstavby v areálu. Proto se výbor shodl, aby došlo k této demolici co nejdříve. „S tímto připravovaným plánem rozsáhlé rekonstrukce náchodské nemocnice je v souladu doporučení financování nového objektu odpadového hospodářství,“ vysvětlil předseda Veselý.
K rekonstrukci interního oddělení by mělo dojít v broumovské nemocnici. Zateplovat a rekonstruovat topný systém budou zase v Trutnově, Jičíně a Novém Bydžově. Kraj v tomto případě plánuje spolufinancování s využitím prostředků ze Státního fondu životního prostředí. Výbor dále po seznámení se s ekonomickou situací krajského zdravotnictví doporučil zastupitelům poskytnutí neinvestičního transferu Zdravotnickému Holdingu ve výši pěti milionů korun a neinvestiční dotaci rychnovské a náchodské nemocnici v souhrnné výši patnáct milionů korun. Všechny tyto kroky povedou ke zkvalitnění zdravotnictví v Královéhradeckém kraji.
Jiří Veselý, který je primářem interního oddělení nemocnice v Broumově, se stále snaží zefektivňovat práci ve zdravotnictví. Jeho dlouholetou snahou je udržet dostupnost zdravotní péče v celém regionu. „Postupnými kroky se mi daří plnit vize a cíle, které jsem si předsevzal,“ říká Veselý.

Lukáš Janeček
krajský tajemník
hradec.kk@kdu.cz

Vydáno: 10. 4. 2009 12:04
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: KDU-ČSL Královéhradecký kraj (ověřený zdroj [?])
Politická strana, krajská organizace působící v Královéhradeckém kraji, v krajských volbách působí rovněž pod značkou Koalice pro Královéhradecký kraj.