Jeseníky se představí na veletrhu Regiontour 2010 | Tiskovky.info

Jeseníky se představí na veletrhu Regiontour 2010

(Brno 12. ledna 2010) Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu se ve spolupráci s Olomouckým krajem představí na veletrhu Regiontour 2010. Cílem je prezentovat Jeseníky jako turisticky atraktivní oblast České republiky a přilákat do nejvyšších moravských hor co nejvíce návštěvníků – pěší turisty, cyklisty nebo milovníky zimních sportů z tuzemska i zahraničí.

Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu se zúčastní veletrhu Regiontour 2010 s cílem propagace turistické destinace Jeseníky, kterou lze považovat za oblast s dosud neobjeveným a nevyčerpaným potenciálem. Na veletrhu Regiountour v Brně bude zastupovat členy Sdružení, kterými jsou obce, lázně, ubytovací zařízení, kulturní a vzdělávací zařízení a řada dalších organizací.

„V Brně na veletrhu bude mít premiéru Manuál pro touroperátory, vedle něj jsme v rámci projektu Jeseníky turistům vydali další propagační materiály – soubor map pro pěší turistiku, cykloturistiku a zimní mapu běžeckých tratí a letáčky turistických lokalit,“ komentuje činnost Sdružení jeho ředitel PhDr. Jan Závěšický. Katalog pro touroperátory v tištěné podobě vychází v 5 jazykových mutacích (čeština, polština, angličtina, maďarština, ruština) a bude vydán i na CD v 6 jazykových mutacích, navíc přibyde německá verze. Kromě materiálů z projektu „Jeseníky turistům“ bude Sdružení prezentovat své členy prostřednictvím jejich vlastních propagačních materiálů. Dále je také zajištěna účast odborníků a zástupců informačních center z jednotlivých turistických lokalit.
Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu představí ve stánku Olomouckého kraje v pavilonu P, (stánek č. 121) sedm turistických lokalit – Šumpersko, Zábřežsko, Staroměstsko-Hanušovicko, Ramzovské sedlo, Jesenicko, Javornicko-Žulovsko a Zlatohorsko. Účast na veletrhu Regiontour je financována z rozpočtu Olomouckého kraje.

Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu má v plánu propagovat region i na dalších veletrzích. „Do Jeseníků samozřejmě lákáme i jinými komunikačními kanály. Přesto považuji propagaci turistických destinací na veletrzích cestovního ruchu za vhodnou doplňkovou a prezentační aktivitu naší organizace. Koncepčně naše účast na veletrzích bude směřovat do hlavních cílových zahraničních trhů – zejména do Polska a Německa, v závěsu s méně zastoupenými zeměmi jako Nizozemím. Naším primárním cílem zůstává český turista, především rodiny s dětmi a mladé kolektivy, studenti a školy. Pro ně Jeseníky představují nevyčerpatelný potenciál,“ dodává k účasti na veletrhu Regiontour PhDr. Jan Závěšický. Účast na osmi zahraničních veletrzích cestovního ruchu bude v roce 2010 financována z rozpočtu projektu „Jeseníky turistům“. Jedná se např. o veletrhy Vacantiebeurs Utrecht, ITF Slovakiatiur Bratislava, Utazás Budapešť, F.RE.E Mnichov, MITT Moskva, workshop City Break, Inwetex-CIS Travel Market Petrohrad a UTM Kyjev.

Jeseníky-Sdružení cestovního ruchu bylo založeno v roce 1999 jako otevřené sdružení právnických osob, jehož cílem je vytvářením územních, organizačních, kulturních, sportovních a materiálně finančních podmínek napomáhat rozvoji cestovního ruchu v regionu. V roce 2005 byl projekt podpořen i orgány Olomouckého kraje a byla zahájena užší spolupráce při realizaci Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje. Sdružení usiluje o dobré jméno a rozvoj kvality služeb cestovního ruchu v oblasti Jeseníků a o zvyšování schopnosti přijímat domácí a zahraniční turisty na odpovídající mezinárodní úrovni.

Květa Strnadová
strnadova@transparent.cz

Vydáno: 12. 1. 2010 14:15
Kategorie: Cestování