Český rekord - autobus nad Prahou! | Tiskovky.info

Český rekord - autobus nad Prahou!

Obří jeřáb vyzvedne do výšky 50m ( výška 18 ti patrového domu) autobus ISUZU NOVO v rámci akce "ISUZU PROMOTION - NOVO V OBLACÍCH" Ojedinělý test mobilního jeřábu a dosažení českého rekordu ve vyzvednutí autobusu do velké výšky se uskuteční v rámci zkoušek nestandardních vyprošťovacích prací v silniční dopravě. Autobus je břemeno, které není uzpůsobené ke zvedání jeřábem, proto je nutné při manipulaci postupovat s náležitou obezřetností a opatrností, aby nedošlo k jeho poškození.

Upevnění autobusu a následné vyzvednutí do výšky padesáti metrů provede specializovaná firma Švestka s.r.o. za pomoci mobilního kolového jeřábu Liebherr LTM 1100 - 4.1 s nosností 100 tun. Jedná se o první podobnou zkoušku na profesionální úrovni v České republice, kdy dochází ke spolupráci dovozce autobusů a renomované firmy, zabývající se zvedáním extrémně těžkých břemen.

Samotná zkouška nemá být pouze jednostranným testem a přípravou na modelovou situaci vyproštění a zvednutí autobusu, ale má také ukázat i na další možnosti využití nejmodernější zvedací techniky. Autobus ve výšce 50 m se stane český rekordem, vyzvednutí autobusu je pouze jedním z možných příkladů. Této zkušenosti lze také úspěšně využít při zvedání jiných dopravních prostředků, křehkých stavebních prvků a dalších netypických břemen do velkých výšek.

Není náhodou, že k pokusu bude použit autobus ISUZU NOVO Ultra, jedná se o nový mimořádný výrobek, který si zaslouží „vyzvednout hodně vysoko“. Novo je jedním z úspěšných modelů značky ISUZU, který vyniká svojí kvalitou a širokým spektrem využití.

Partnery akce „NOVO v OBLACÍCH“ , kterou připravila společnost Turancar CZ s.r.o., jsou:

Incheba Praha s.r.o.
Pavel Švestka s.r.o.
Premiant City Tour s.r.o.
Green Pear Tip s.r.o.

Akce se uskuteční 11. 5. 2011 na výstavišti v Holešovicích před Průmyslovým palácem od 10.00 do 15.00 hodin. Příprava jeřábu a autobusu ke zdvižení začne již v 9 hodin, samotné zvednutí proběhne mezi 10. a 11. hodinou , záležet však bude i na povětrnostních podmínkách. K vidění také budou všechny dostupné modely midibusů ISUZU. Pro návštěvníky ojedinělé akce je připravené občerstvení a pro obchodní partnery prostory v kongresovém návěsu, který zajistila společnost Incheba Praha.

Středoevropský veletrh autobusové dopravy CZECHBUS 2011

Současně se účastníci dozvědí více o připravovaném Středoevropském veletrhu autobusů a autobusové dopravy CZECHBUS 2011, který uspořádá s celou řadou partnerů INCHEBA PRAHA na Výstavišti v Praze – Holešovicích od 3. do 5. listopadu 2011. Odborní návštěvníci budou moci získat předregistraci a tím i volný vstup na veletrh.

Informace o akci NOVO V OBLACÍCH a veletrhu CZECHBUS 2011 v redakci
Ilustrační fotografie jeřábu a autobusů zašleme na vyžádání.

Green Pear Tip
Zdeněk Nesveda
redakce@praha-tip.cz

Zdeněk Nesveda