Bytová výstavba v místní části Srní | Tiskovky.info

Bytová výstavba v místní části Srní

Hlinsko - V pondělí 8. září 2008 se sešli zástupci města Hlinska, projektanta a dodavatele stavby – společnosti Instav Hlinsko na kontrolním dnu, jehož cílem byla kontrola postupu výstavby inženýrských sítí pro výstavbu rodinných domů v místní části Srní. V současné době je již vybudován vodovod vč. přípojek a hlavní řád kanalizace. Následné práce budou spočívat ve vybudování kanalizačních přípojek a podkladních vrstev budoucí komunikace. Dosavadní práce probíhají bez zásadních problémů a dle předpokládaného harmonogramu.
V předmětné lokalitě bylo k dispozici 13 stavebních parcel. V dubnu jich bylo k prodeji zastupitelstvem města schváleno šest a 24. září budou zastupitelé projednávat prodej dalších, a to pro výstavbu tří dvojdomků.
Cena pozemku vč. inženýrských sítí činí 300,-- Kč za 1 m2. Další podmínky prodeje jsou nastaveny tak, aby vážné zájemce neodradili a zároveň se s pozemky nespekulovalo.
Přehled dosud volných pozemků, informace o podmínkách prodeje a postupu zainvestování lze získat na odboru investic a městského majetku MěÚ a na www.hlinsko.cz. Na webových stránkách bude provedena aktualizace prodaných parcel po zářijovém jednání zastupitelstva města, a to v přímé vazbě na přijatá usnesení.

Pavel Šotola, místostarosta

Markéta Čadová
mediální konzultant, Koalice pro Pardubický kraj
marketka.cadova@seznam.cz