Bude první? | Tiskovky.info

Bude první?

Město Jevíčko nikdy nemělo žádného krajského zastupitele. „To je dle mého názoru škoda, a proto jsem využil možnosti kandidovat. Velice si vážím podpory členů ODS ve svitavské oblasti a budu se snažit využít své zkušenosti v oblasti školství a sociálních služeb,“ říká Mgr. Miloslav Parolek, ředitel základní a základní praktické školy v Jevíčku. Rozhodl se tedy kandidovat.

Na začátku devadesátých let se plný dojmů ze sametové revoluce, kterou prožíval jako student Palackého Univerzity společně s ostatními stávkujícími studenty, např. s nynějším ministrem vnitra Ivanem Langerem, rozhodl vstoupit do politiky. Členem ODS je od roku 1992. „Vždy jsem tíhl k pravici a jsem zvyklý dávat svoje postoje jasně najevo.“
Od roku 1994 pracuje jako zastupitel města Jevíčka a jedno volební období byl členem rady města. „ODS nemá v Jevíčku mnoho členů, ale díky panu Nájemníkovi, bývalému poslanci, si může připsat velký podíl na nově postavené základní škole v roce 1996 a také nepřímo na rekonstrukci některých komunikací. Samozřejmě i na dalších akcích, ale tyto dvě považuji za nejdůležitější.“ Sám se M. Parolek nejčastěji zabývá záležitostmi, které se dotýkají dětí a mládeže. Také je členem Sboru dobrovolných hasičů v Jevíčku.
„Jsem zvídavý, možná i zvědavý člověk, mám rád přehled o dění kolem sebe a nechci jen přihlížet, případně kritizovat, navíc jsem člověk společenský a rád poznávám nové lidi,“ vysvětluje Mgr. Miroslav Parolek, proč ho politická práce baví. „Ale jsou i chvíle, které mi nejsou příjemné. Např. když se musím rozhodnout pro nějaké řešení dané situace, ale ani jedno není pro mě ideální. Nicméně kompromis k politické práci patří.“

Bude mít Jevíčko zástupce v krajském zastupitelstvu? Uvidíme po krajských volbách.

Pavel Uhlíř
regionální manager
info@ods-pce.cz

Vydáno: 23. 9. 2008 16:43