Barocco exceluje na španělském turné | Tiskovky.info

Barocco exceluje na španělském turné

Komorní soubor Barocco sempre giovane má za sebou první část koncertního turné po Španělsku, kde sklízí nadšené ovace

Ve středu 9. prosince zahájil komorní soubor Barocco sempre giovane turné po Španělsku koncertem v Teatro Metropol v Tarragoně, poté se přesunul o tisíc kilometrů na jih do Málagy, kde koncertoval v historickém sále ANTIGUO CONSERVATORIO MARÍA CRISTINA. Nadšené publikum odměnilo mladé umělce standing ovation a voláním „bravo“. Třetí vystoupení v koncertním sálu hotelu Andalucía ve městě Marbella mělo takový úspěch, že si publikum vyžádalo dokonce pět přídavků!

Soubor odlétá ze Španělska 23. prosince, do té doby jej čeká ještě sedm koncertů a stovky kilometrů cestování. Na programech koncertů zazní skladby Johanna Pachelbela, Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldiho, Giussepe Torelliho, Arcangela Corelliho a Wolfganga Amadea Mozarta.

Barocco sempre giovane vystupuje na prestižních hudebních festivalech u nás i v z ahraničí, ve Španělsku však koncertuje letos poprvé. Na rok 2010 připravuje celu řadu koncertů, mj. i účinkování na Pražském jaru nebo Mezinárodním hudebním festivalu Brno.

Foto: http://baroccosempre.com/tiskamedia.php#media

Josef Krečmer
Umělecký vedoucí, dramaturg
josef.krecmer@worldonline.cz