Alveno Biometrix boduje u menších firem, nahrazuje čipy a magnetické karty | Tiskovky.info

Alveno Biometrix boduje u menších firem, nahrazuje čipy a magnetické karty

Docházkový systém Alveno Biometrix, který je na trhu právě půl roku, si pořizují v 80 % případů tuzemské firmy s méně než 25 zaměstnanci. Ukázaly to aktuální prodejní statistiky společnosti IReSoft, která profesionální biometrické řešení vyvinula. Menší podniky tak opouštějí tradiční systémy s magnetickými kartami nebo čipy a dávají přednost moderním čtečkám otisků prstů, které nelze oklamat.

Společnost IReSoft nabízí docházkové systémy v několika verzích upravených podle velikosti podniků. V letošním roce registruje největší poptávku po základním balíčku Alveno Biometrix, který je určen pro malé firmy do 25 zaměstnanců. Letos v srpnu registrovala společnost v rámci segmentu malých firem nárůst poptávky po systémech na otisky prstů o 100 % oproti roku 2010. Tento praktický „all-in-one“ balíček zahrnuje všechny potřebné komponenty a díky tomu firmám dovoluje okamžitou a jednoduchou instalaci systému.

„Prodej nového produktu Alveno Biometrix jsme zahájili letos v březnu a už nyní jsme splnili prodejní cíle pro tento rok. Ukázalo se, že i menší firmy mají o docházkové systémy na otisky prstů zájem, k jejich pořízení jim však dosud bránila vysoká cena,“ uvedl Jiří Halousek, ředitel společnosti IReSoft, která nabízí nejlevnější docházkový biometrický systém na českém trhu. „Tyto podniky v minulosti volily především levnější systémy na čipy nebo magnetické karty. Na trhu zcela chyběly kvalitní biometrické nástroje, které by byly pro menší společnosti cenově dostupné. Podařilo se nám tuto mezeru zaplnit a zpřístupnit biometrii širokému okruhu firem,“ doplnil Halousek.

Důvodem stále většího rozšíření biometrických docházkových systémů je spolehlivá a rychlá identifikace zaměstnance. Lze tak jednoduše sledovat, jakou dobu stráví zaměstnanec na pracovišti. V případě nástrojů využívajících čipy a magnetické karty totiž není vyloučena možnost půjčování identifikačního média mezi pracovníky. Zaměstnanci navíc musí toto médium neustále nosit u sebe, což v případě identifikací otiskem prstu odpadá.

„Dokladem vysoké spolehlivosti produktu Alveno Biometrix je za celou dobu prodeje pouze jediná reklamace ze strany zákazníka. Ani naše technická linka neregistruje velké množství dotazů k provozu systému, instalace je totiž opravdu jednoduchá,“ sdělil Patrik Starý, obchodní manažer docházkových systémů Alveno. „Docházková čtečka na otisky prstů DSi 500 navíc získala certifikát Národního bezpečnostního úřadu ČR,“ dodal Starý.

Petr Lesenský
pr@lesensky.cz
+420774743800

Vydáno: 30. 9. 2011 20:06
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Petr Lesenský (ověřený zdroj [?])
Tým odborníků specializujících se na PR, média a marketing.